Политика за поверителност

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Политиката за поверителност и защита на личните данни дава разяснения как събираме и обработваме Вашите лични данни. Лични данни означава всяка информация или набор от информация, която идентифицира или би могла да бъде използвана за Вашето идентифициране (заедно с друга информация). Това включва информация, която споделяте с нас, какво научаваме от Вас, също така и избора, който правите относно маркетинговите съобщения, който сте поискали да изпратим до Вас. Тази политика обяснява как обработваме Вашите лични данни, какви са Вашите права и как законът за защита на личните данни Ви защитава.

Ние разбираме важността от защита на личната неприкосновеност на децата в интерактивния онлайн свят. Този Уебсайт не е предназначен за или умишлено насочен към деца на и под 14-годишна възраст. Ние нямаме политика да събираме умишлено или да пазим информация за лица под 14-годишна възраст.

ЗАКОНОВАТА РАМКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИТЕ

Спазването на поверителността и защитата на Вашите лични данни е важен въпрос за нас, който взимаме под внимание във бизнес взаимоотношения с вас. Ние зачитаме поверителността на личните Ви данни и винаги действаме в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016.

В случай, че има и други промени, които трябва да направим в тази политика за защита на личните данни след 25 май 2018 г., ние ще Ви уведомяваме всеки път. Възможно е да се наложи да поискаме от Вас да приемете промените или да дадете отново съгласието си за използването на Вашите лични данни.

СЪБИРАНЕ НА ДАННИ

  1. Данни, които самите Вие споделяте с нас:

–    Данни, които споделяте с нас, когато говорите с нас по телефона;

–    Данни, които ни изпращате в имейли или писма до нас;

–    Данни за връзка – адрес за фактуриране, имейл адрес или телефонни номера;

–    Финансови данни – данни за банкови сметки и разплащателни карти, в случай че сами заплащате ползваните от нас услуги;

–    Данни за транзакциите – подробности за плащанията от Вас и други подробности за услугите, които сте закупили от нас;

–    Данни, които изпращате към нас под формата на обратна връзка;

–    Маркетингови и комуникационни данни – Вашите предпочитания при получаване на маркетингови съобщения от нас, както и Вашите комуникационни предпочитания.

Ние не събираме чувствителни лични данни за Вас. Това включва подробности за раса или етническа принадлежност, религиозни или философски убеждения, сексуален живот, сексуална ориентация, политически възгледи, членство в синдикални организации, информация за вашето здраве, както и генетични и биометрични данни. Също така не събираме информация за наказателни присъди и извършени престъпления.

  1. Автоматично събирани данни

От съображения за сигурност на данните и с цел оптимизиране на удобството при ползване на нашите онлайн услуги, събираме и нелични данни. Съхраняват се следните нелични данни: използваният интернет браузър; операционната система; броят на посещенията и средното време, прекарано на нашия уебсайт, както и страниците, които сте посетили.Такива автоматично събирани данни не са свързани с данни от други източници. Въпреки това, запазваме правото си да проверяваме такива данни, в случай че се появят конкретни индикации за незаконното им използване.

  1. „Бисквитки“ и други проследяващи технологии

“Бисквитките” представляват малки текстови файлове, които се изтеглят на компютъра Ви, за да се улесни Вашето сърфиране.

Чрез тях събираме определена информация от всички посетители на уебсайта ни. Те предоставят информация за употребата на уебсайта ни и потребителски данни, които ние бихме могли да използваме, за да персонализираме Вашия потребителски опит. Ние използваме информацията, събирана чрез “бисквитки”, за статистически анализи за използването на уебсайта ни – напр. кои са най-посещаваните в него страници. Тези обобщени статистически данни не включват лична информация.

По-подробна информация относно бисквитките и тяхната функционалност можете да откриете на http://www.aboutcookies.org. Винаги, когато използвате този Уебсайт, с помощта на бисквитките или други технологии може да бъде събрана информация (информация за езика, държавата и страниците, посетени преди това). Използването на събраните бисквитки е много ограничено и е свързано с технически цели (функционалността на уебсайта), а бисквитките се съхраняват до 5 години в съответствие с международните стандарти NAI – https://www.networkadvertising.org. Събраната с бисквитките информация не може да бъде свързана с определено лице.

Използваме също бутони за споделяне в социалните мрежи и свързани добавки (plugins), чрез които можете да се свържете със социалните мрежи по-лесно или да споделите или препратите на ваши познати информация от нашия сайт. Всички лични данни или друга информация, която споделяте в Социалните медийни приложения, може да бъде прочетена, събирана и използвана от другите потребители на Социалните медийни приложения върху които ние имаме само частичен или нямаме никакъв контрол. Поради това ние не носим отговорност за употребата, злоупотребата или незаконното присвояване от други потребители на каквито и да било лични данни или друга информация, която Вие споделяте в Социалните медийни приложения. Дръжим да посочим, че ние не получаваме никакви известия за съдържанието на предадените данни и тяхното използване от съответните социални мрежи. За допълнителна информация, моля вижте политиката за поверителност и защита на личните данни на съответната социална мрежа.

Ако предпочитате да не получавате „бисквитки“ докато разглеждате уебсайта ни, бихте могли да ги откажете, като настроите интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка или да откажете бисквитки, когато интернет браузъра Ви сигнализира за наличието им. Също така, бихте могли да откажете всички бисквитки, като ги изключите чрез настройките на Вашия интернет браузър. Имайте предвид, че забраняването на бисквитки ще се отрази на функционалността на този и много други уебсайтове, които посещавате. Деактивираните бисквитки обикновено ще доведат също до деактивиране на определени функции на уебсайта ни.

  1. Уеб анализ

За целите на непрекъсната функционална оптимизация и максимално удобство за ползване, използваме и услугите за уеб анализ на Google Analytics. Данните, използвани за тази цел, са изключително от неличен характер.

Google Analytics: Google Analytics of Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, САЩ, използва “бисквитки” за анализ на използването на нашите уебсайт услуги от Ваша страна. По принцип данните за потребителското Ви поведение, събрани от бисквитката, се предават на сървър на Google и се съхраняват там. В случай на активиране на IP анонимността в онлайн услугите, Google ще съкрати Вашия IP адрес в държавите-членки от Европейския съюз и в Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи целият IP адрес ще бъде предаден на сървър на Google и съкратен там. От името на оператора на онлайн услугите Google ще използва тази информация, за да оцени използването на онлайн услугите, да състави отчети за тези дейности и да предостави други услуги на оператора на уебсайта, свързани с използването на онлайн услуги и интернет дейности. IP адресът, предаван от Вашия браузър в рамките на Google Analytics, няма да бъде свързан с други данни, съхранявани от Google. Можете да предотвратите съхранението на бисквитките, като изберете подходящата настройка в браузъра си. В този случай обаче няма да можете да използвате пълноценно всички функции на нашите онлайн услуги. Освен това можете да предотвратите събирането на данни, генерирани от бисквитките, и използването им от Google, като изтеглите и инсталирате наличната в браузъра приставка на адрес (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). За подробна информация относно условията за ползване и правилата за поверителност и защита на личните данни, моля, вижте: www.google.com/analytics/terms/gb.html или https://www.google.com/policies/ /.

Съгласявайки се да използвате уебсайта ни, Вие изразявате вашето изрично съгласие за използването на „бисквитки“, включително “бисквитките” на Google Analytics, и декларирате, че Ви е предоставена възможност да откажете съхраняването или достъпа до информацията.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Предоставените от Вас лични данни се обработват и използват от нас само и единствено за посочените цели. Те включват, по-специално:

  1. Предоставяне, подобряване и поддръжка на нашите онлайн услуги: Това включва анализи на данни, идентифициране на тенденциите в използването, както и изчисления и статистически данни за моделите на потребителски достъп.
  2. Изпращане на бюлетин: В случай, че попълвате уеб формуляра, за да се регистрирате за нашия бюлетин, използваме предоставените от Вас данни единствено, за да удостоверим, че Вие сте собственикът/притежателят на посочения имейл адрес и искате да получите бюлетина, за да създадем списък на имейлите и да анализираме използването на нашия бюлетин.
  3. Използване на формуляр за контакт: В случай, че използвате формуляра за контакт за запитвания, предоставената от Вас информация във формуляра, включително данните за контакти, се използват за обработка на запитването и се съхраняват за по-нататъшна употреба, ако възникнат въпроси за последващи действия.
  4. Използване на формуляр за регистрация с цел безплатно изпозлване на ресурси от нашия РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР: Данните предоставени там се използват единствено и само за да ви включим в информационния ни бюлетин и то само в категориите, за които сте посочили изричен интерес.
  5. Оценяване с онлайн тестови инструменти, онлайн упражнения или онлайн въпросници за обратна връзка: Попълвайки ги, Вие доброволно се съгласявате данните ви от тези тестове и въпрсоници да бъдат използвани единствено и само за целите на даденото обучение, като това вклщючва и предоставянето на резултатите на Вашите работодатели в случай, че те заплащат за Вашето участие в даденото обучение или събитие.
  6. Попълване на формуляри за регистрация за някое от нашите събития: Попълвайки данните Вие се съгласявате те да бъдат използвани, за да бъдете индентифицирани като регистриран участник на дадено събитие организирано от нас, както и да получавате известие по имейла и телефона свързани с подготовката на събитието, детайли относно провеждането му както и материали и информация след неговото приключване. Ако не предоставите подобни данни, ние няма как да гарантираме Вашето място в даденото събитие порани невъзможността ни да Ви идентифицираме.

СПОДЕЛЯНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Понякога, с цел да предоставим услугите, които Вие сте поискали от нас, ние може да споделим личната Ви информация с външни доставчици на услуги.

Ние изискваме от всички доставчици на услуги, с които споделяме Вашите данни, да спазват сигурността на Вашите лични данни и да ги третират в съответствие със закона. Не разрешаваме никой от нашите доставчици на услуги да използва Вашите лични данни за свои собствени цели и им разрешаваме да обработват Вашите лични данни само за определени цели и в съответствие с нашите указания.

НЕПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

В случаите, когато трябва да обработваме Ваши лични данни във връзка със законово изискване или съгласно условията на договор, който имаме с Вас, и не можете да предоставите тези данни при поискване, може да не успеем да изпълним договора, който имаме или се опитваме да сключим с вас (например да ви предоставим дадена услуга). В този случай може да се наложи да не предоставим услугата, която желаете от нас, но ние ще ви уведомим, ако това е така.

ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ

Ние сме въвели подходящи мерки за сигурност, за да предотвратим случайно изгубване, използване или достъп до Вашите лични данни по неразрешен начин, промяна или разкриване. Освен това ограничаваме достъпа до Вашите лични данни на тези служители, доставчици на външни услуги и други трети страни, които имат легитимно право на достъп до тях. Те ще обработват Вашите лични данни само по нашите указания и те са обект на задължение за поверителност.

Въпреки това, предвид естеството на интернет, бихме искали да обърнем внимание на факта, че може да има пропуски в сигурността при предаването на данни през интернет (напр. чрез електронна поща) и че пълната защита на данните от достъпа на трети лица не е възможна.

СРОК ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Ще съхраняваме Вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на удовлетворяването на законови, счетоводни или отчетни изисквания.

За да определим подходящия период за съхранение на личните данни, ние отчитаме обема, естеството и чувствителността на личните данни, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване на Вашите лични данни, целите, за които ние обработваме Вашите лични данни и дали можем да постигнем тези цели чрез други средства, както и приложимите законови изисквания.

МАРКЕТИНГ

Можем да използваме Вашата лична информация, за да ви уведомим за съответните услуги и предстоящи оферти. Можем да използваме Вашите лични данни за да Ви изпращаме маркетингови съобщения само ако имаме Вашето съгласие или законния интерес да го направим. Можете да ни помолите да престанем да ви изпращаме маркетингови съобщения по всяко време – просто трябва да се свържете с нас или да използвате връзките за отказване от всяко съобщение, изпратено до Вас.

ВАШИТЕ ПРАВА

Общият регламент за защита на лични данни Ви гарантира определен набор от права, които може да упражните във връзка с обработваните от нас Ваши лични данни. По-конкретно вие имате:

–    Право на получаване на копие от информацията, която съхраняваме: Можете да ни поискате копие от личните данни, които съхраняваме за вас, като ни изпратите имейл на адрес info@robifirplast.com. Ще се опитаме да отговорим на всички легитимни искания в рамките на 30 дни. Понякога може да ни отнеме повече време от 30 дни, като в тези случай ще Ви уведомим.

–    Право да ни кажете дали информацията, която съхраняваме, е неправилна: Имате право да поставяте под въпрос всяка информация, която съхраняваме за вас, която смятате за грешна или непълна. Моля, свържете се с нас по електронната поща на адрес info@robifirplast.com, ако искате да направите това, и ще предприемем разумни стъпки, за да проверим точността на информацията и, ако е необходимо, да я коригираме.

–    Да ни кажете, че искате да преустановим използването на Вашите лични данни: Имате право да: възразите срещу използването на Вашите лични данни; или поискате да изтрием личните Ви данни; или да поискаte ограничаване на обработката; или да ни помолите да спрем да ги използваме, ако няма нужда да го правим (известно като “правото да бъдеш забравен”).

Възможно е да има правни основания, поради които трябва да запазим или използваме вашите данни, които ние ще споделим с вас, когато упражнявате някое от гореизброените права.

–    Оттегляне на съгласието: Можете да оттеглите вашето съгласие за това да използваме Вашите лични данни по всяко време. Моля, свържете се с нас на имейл на info@robifirplast.com, ако искате да оттеглите Вашето съгласие. Ако оттеглите съгласието си, може да не сме в състояние да Ви предоставим определени продукти или услуги.

КОНТАКТИ

За въпроси, свързани с настоящите Правила за защита на личните данни или обработката на данните Ви, моля, свържете се с:

Робифирпласт ООД

СПЗ Модерно предградие, ул. „722“, №7-9

Телефон: 0885/003501

Имейл: info@robifirplast.com

ПОДАВАНЕ НА ЖАЛБА

Моля, уведомете ни, ако не сте доволни от начина, по който сме използвали личните Ви данни, като ни изпратите имейл на info@robifirplast.com

Имате право да се оплачете и в българската Комисия за защита на личните данни, с адрес: България, 1592, гр.София, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ №2; Телефон: +359 2 91 53 518; Факс: +359 2 91 53 525; адрес на електронна поща: kzld@cpdp.bg, website: https://www.cpdp.bg/.

С разглеждането и използването на функциите и под-страниците на нашия уебсайт, Вие изрично се съгласявате Вашите лични данни да бъдат събирани и обработвани от нас, като същевременно с това гарантирате тяхната точност и достоверност. Вие също така декларирате, че сте били информиран/а за типа лични данни, които събираме и обработваме, за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за Вашето право на достъп, коригиране или изтриване на събраните лични данни.

Дата на влизане в сила: 25.05.2018 г.